Deze handelaars doen mee op 19/03

Ook de handelaars langs de Turnhoutsebaan komen op zondag 19 maart naar de Kick-off in de Roma. Zij hebben lekkere proevertjes en toffe attenties bij voor alle Borgerhoutenaren die mee wil picknicken op zondag 17 september. Want ook zij willen als buren van De Roma hun steentje bijdragen voor een betere en levendige buurt.

Bron: Gazet van Antwerpen

Majait Hassan, Grego Délice

Grego Délice is een ontbijt-, lunch- en dinerzaakje op de Turnhoutsebaan. “Wij zorgen voor broodjes en koffiekoeken op het feest. Voor ons is het erg nuttig om dit initiatief te steunen. Zo leren nieuwe mensen ons kennen. Bovendien is De Roma onze buur, en het is belangrijk om je buren te helpen. Ik vind het goed dat er wordt nagedacht over de Turnhoutsebaan, want er kan wel het een en ander beter.”

Jamal, El Chico

El Chico is een buurtwinkel die ook charcuterie, versbereide gerechten en belegde broodjes verkoopt. “Wij brengen hapjes, drank en fruit mee naar de Kick- Off. Wij zitten met onze winkel al twaalf jaar op de Turnhoutsebaan en vinden het normaal om De Roma te helpen. We zijn tenslotte buren. Ik wil graag mijn steentje bijdragen. Ik denk dat alle handelaars hier zich wel willen engageren voor een mooiere buurt.”

Paul Donckers, Bloemenweelde

Bloemenwinkel Bloemenweelde huist al sinds 2001 op de Turnhoutsebaan. “Wij zullen het buurtfeest opfleuren met bloemetjes op de tafels. Dit feest bevordert de samenhorigheid tussen de mensen in de buurt. Bo- vendien krijg je tijdens zo’n feest de kans om kennis te maken met de andere han-delaars van de Turnhoutsebaan. Ik ben alvast benieuwd wie er allemaal aanwezig zal zijn.”

Souad, Amandelen en Pistache

Amandelen en Pistache verkoopt sinds enkele maanden koekjes van aller- lei slag en soort op de Turn- houtsebaan. “Wij gaan verschillende soorten koekjes schenken en willen er echt werk van maken. Ik hoop met onze deelname te laten zien dat de Arabische we-reld meer inhoudt dan wat we ervan zien op het nieuws. Het Midden-Oosten kent een mooie geschiedenis van cultuur, muziek en natuurlijk lekker eten.”

Martine Duelen, Kaap De Goede Hoop

Kaap De Goede Hoop is een bio- en fairtrade buurt- winkel in de Tabernakel-straat. “Wij komen met bio-hapjes naar dit lokaal initiatief dat verbindend werkt. Zelf vind ik het belangrijk dat er in deze buurt weer meer kleinere handelsza-ken komen die lokaal den- ken. Ik pleit ook voor een evenwichtige mengelmoes van culturen en droom luidop van een wekelijkse biomarkt op het Krugerplein.”

Joost Sierens, Carrefour

De supermarkt viert in september zijn 35ste verjaardag op de Turnhoutsebaan. “Ik zorg voor fruit en frisdrank op het feest en vul aan met producten die er nog nodig zijn. Als supermarkt kan dat natuurlijk. Ik ben al jarenlang actief in Boho2140, de handelaarsvereniging van de Turnhoutsebaan. Elk initiatief met de vereniging is een mooie kans om te laten zien dat de buurt leeft.”

Amy Diallo, Mya Afro

Bij Mya Afro vind je Afrikaanse kledij, handgemaakte tassen en typisch Afrikaans eten. “Op het buurtfeest deel ik bakbananen uit. Ik wil tonen dat mijn buurtwinkel er niet alleen is voor de Afrikaanse gemeenschap; ik verwelkom ook graag Belgen. Op het feest hoop ik in contact te komen met andere handelaars uit de buurt. Ik ben nog maar een jaar open en heb nog niet de kans gehad om veel mensen te leren kennen.”

Jalal Fagri, Mimosa

Mimosa verkoopt iets meer dan een jaar feestjurken, meisjeskledij en schoenen op de Turnhoutsebaan. “Mijn vrouw zal verschillende soorten cake bakken voor het feest. Daarbij serveren we Marokkaanse thee. De eerste maanden was het moeilijk om naamsbekendheid te krijgen voor de winkel, maar ondertussen zijn we ingeburgerd. We willen met plezier meewerken aan een goed imago voor de straat.”

Rafik Rahou, Oh Mammi

Oh Mammi is een baby- en kinderwinkel die ook geboortebuffetten verhuurt en verkoopt en feesttafels decoreert. “Voor kersverse mama’s verzorgen we het buffet voor een geboortefeest met snoepzakjes of cupcakes. Onze populairste cupcakes bieden we aan op het feest. Zo bewijzen we in De Roma dat er meer is dan horeca op de Turnhoutsebaan. We kijken ernaar uit om de mensen uit de buurt te trakteren.”

Rajesh Poudel, Roma Corner

Roma Corner is een win- kel met onder meer groenten en fruit vlak bij De Roma. “Net zoals vorig jaar breng ik fruit mee naar het buurtfeest. Ik had graag Nepalese gerechten bereid, maar daarvoor heb ik jammer genoeg te weinig tijd. De Roma is een historische plek in de buurt en we maken graag deel uit van de activiteiten daar. Ik woon er zelf tegenover. Ik ken veel mensen hier, het voelt bijna als een grote familie.”

Ingrid Gillard, Oxfam Wereldwinkel

De Oxfam Wereldwinkel verkoopt fairtrade-producten en is er graag bij als er iets georganiseerd wordt in de buurt. “Deze maand staat de winkel in het teken van chocolade, een van onze stokpaardjes. Wij serveren daarom biochocolade in De Roma. Borgerhout is de pittigste buurt van Antwerpen, met een mengelmoes aan culturen en een sfeer van mensen die vooruit willen. Buurtfeesten als dit zijn goed voor die sfeer.”

Kom zondag 19 maart met je vrienden en buren naar de Kick-off!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
We bewaren je gegevens in overeenstemming met geldende privacywetgeving.